Taller amb en Pep Bou
L'Ajuntament de Granollers ens va proporcionar la possibilitat de fer un taller amb en Pep Bou al Teatre Auditori de Granollers.
El que ens demanava l'Ajuntament a canvi del taller, era repetir l'experiència amb alumnes de Primària. On calia que fossin els propis alumnes de secundària que fessin al taller.
Per tant, calia que es fixessin amb la manera d'explicar, el llenguatge utilitzat, l'ordre de l'aprenentatge a la hora de fer bombolles, per després, ser capaços de transmetre-ho als de primària.
Des d'aquí enviem un agraïment molt gran a en Pep Bou, per aquestes explicacions i experiències tant màgiques.
En aquesta primera part del taller ens va mostrar tots els materials possibles que podem utilitzar i les mescles.
Mescla
Ens va parlar que utilitza dos tipus de mescles. La primera que la vam fer allà mateix: De 100 parts, 5 de sabó fairy, 5 de glicerina líquida i la resta d'aigua. L'aigua millor que no sigui de l'aixeta, pot ser mineral o fins i tot de pou. Tampoc aigua destil·lada.
També vam utilitzar una mescla amb un sabó alemany, que pesa més, no dura tant la bombolla, però et permet fer moltes bombolles de cop, i fins i tot, si bufes dins d'una bombolla gran, te'n surten de petites, com es veu a la foto del sac de bombolles que fa en Pep Bou.
Humitat
Ens va parlar de la importància de la humitat de l'ambient. Pot canviar radicalment la durada d'una bombolla. És molt important un ambient molt humit, si cal, podem humitejar l'ambient de l'habitació.
Estris
Vam utilitzar filferro per fer anelles grans embolicats de fil de cotó. Raquetes foradades per dins, algun colador buit del mig i plats de tests per poder posar-hi mescla. També vam fer servir pals amb cordills de cotó.